El Segre de Negre apropa el gènere negre als més joves

divendres, 24 maig, 2019

El festival El Segre de Negre de Lleida ha dut a terme durant el curs 2018-2019 el taller "Lletres i crims: enigmes a l'aula".  Aquest ha estat impartit en tres centres educatius de la ciutat, l'Institut Torre Querol, Lestonnac l'Ensenyança i l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, pel professor i autor de novel·la negra Ramon Usall, doctor en història i llicenciat en sociologia

En tots ells, l'escriptor ha convidat als alumnes a fer un recorregut per la història i les característiques del gènere negre i a conèixer-ne els autors de referència. A la segona part del taller, tant a Torre Querol com a Lestonnac s'ha proposat als joves escriure un relat breu situat a la mateixa aula o al centre educatiu. 

El projecte s'ha desenvolupat amb els alumnes del Cicle formatiu de Grau Superior d'Il·lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol que en diverses sessions han creat part d'una novel·la gràfica basada en un relat del mateix Ramon Usall. Cada alumne ha dibuixat una pàgina de la història que ha comptat amb el suport i assessorament en la creació del guió col·lectiu de l'escriptor Ramon Usall i del professorat de l'EAM Leandre Cristòfol, que ha col·laborat activament amb el projecte.

Una mostra dels dibuixos dels alumnes del CFGS d'Il·lustració es podrà veure al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida abans i durant la quarta edició del Festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, que es celebrarà els dies 30 i 31 de maig de 2019, organitzat per Pagès Editors i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.