Relats breus i microrelats

CONCURS DE RELATS BREUS I MICRORELATS

 

Pagès Editors, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el diari Segre i l’Escola d’Escriptura de Lleida (EELL) convoquen el Segon Concurs de Relats Breus i microrelats El Segre de Negre 2019.

Aquest premi té com a objectiu promoure l’escriptura de textos literaris de gènere negre en petit format, incentivar el coneixement de la novel·la negra i criminal i fomentar la participació i la complicitat de la ciutadania amb el festival.

Una de les novetats del 2019 és la col·laboració del diari Segre, que publicarà una selecció dels relats i de les fotografies diàriament durant el mes de maig en la seva edició impresa. 

Requisits i premis

Relat breu: els participants hauran d’escriure un text de 2.500 caràcters com a màxim. Es podrà participar des del divendres 22 de març fins al 23 d’abril.

#micronegre: els participants hauran d’escriure un microrelat de 280 caràcters com a màxim, inclòs el hashtag del concurs, a la xarxa social Twitter. S’hi podrà participar des del dia 30 de maig fins al 31 de maig de 2018. 

Es podran presentar textos a totes dues categories en aranès, i també en català i castellà.

El jurat del premi està format per l’escriptora Montse Sanjuan; fundadora de l’EELL, Núria Serrate; el periodista i escriptor Jaume Barrull; el professor de filologia de la Universitat de Lleida i expert en llengua aranesa, Jordi Suïls, i l’experta en literatura negra, Charo González.  

El guanyador/a del concurs de microrelats rebrà un lot de tres llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Pel que fa als relats breus, el guanyador podrà participar gratuïtament al Seminari intensiu de novel·la negra El Segre de negre els dies 30 i 31 de maig de 2019 a la Universitat de Lleida, rebrà un lot de cinc llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Hi haurà un accèssit per al finalista consistent en un lot de dos novel·les negres i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Una selecció dels vint millors relats seran publicats al diari Segre diàriament durant el mes de maig i rebran una subscripció digital trimestral a Segre.com.

L’entrega de premis es durà a terme, durant la celebració del festival, el dissabte, dia 1 de juny al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida en el marc d’un acte públic.

Bases oficials del II Concurs de relats breus i microrelats El Segre de negre aquí: